Personeel zwart uitbetalen? Echt niet doen!

En dat zeg ik niet omdat ik accountant ben, maar omdat de risico’s gewoon te groot zijn. Zwart werken lijkt voordelig, maar is strafbaar en brengt grote risico’s met zich mee.

Even helder: wat is zwartwerken precies?
Wikipedia geeft aan: zwartwerken is het tegen betaling verrichten van arbeidsactiviteiten waarbij noch de werkgever noch de werknemer belasting en sociale zekerheidspremies afdragen. Bij zwartwerken ontvangen je je geld meestal handje contantje. Dit ‘loon’ waarover geen loonheffing is ingehouden wordt zwart loon genoemd.

N.B. Voor de schoonmaakster thuis gelden andere regels dan de schoonmaakster die werkt voor een bedrijf. Schoonmakers die minder dan drie dagen per week voor een particulier schoonmaken zijn zelf verantwoordelijk voor het afdragen van belastingen en premies.

Zakelijke kosten
Als je bijvoorbeeld de schoonmaakster van je bedrijfsruimte handje contantje betaalt, dan kun je de kosten niet opvoeren als zakelijke kosten. Want je wilt het risico op naheffingen en boetes niet lopen. Dus dan moet je de schoonmaakster uit eigen zak betalen. En dan ligt het fiscale nadeel bij jou.
Als je een zzp’er of schoonmaakbedrijf inhuurt dan kun je kosten wel gewoon opvoeren als zakelijke kosten. Je hebt immers een factuur en bewijs van betaling. Dan betaalt je minder belasting. Eventuele btw krijg je terug via de btw aangifte.

Gevolgen voor de werkgever
Een werkgever die personeel zwart uitbetaalt kan, als hij wordt betrapt, rekenen op een naheffing van de Belastingdienst. De Belastingdienst kan hierbij uitgaan van een volledige werkweek en kan verhalen over de wettelijk vastgestelde periode van 5 jaar. De naheffingsaanslagen worden verhoogd met boetes van 8.000 euro (!) per werknemer.

Er ontstaat ook een discussie als een werknemer ziek wordt en verklaart dat hij in de veronderstelling was dat hij in loondienst werkzaam is. De werknemer kan gedurende zijn ziekte tot een maximum van 2 jaar lang salaris opeisen. De werknemer kan jou als ondernemer tevens aansprakelijk stellen als hij bij het uitvoeren van de werkzaamheden (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt raakt. De werknemer is namelijk onverzekerd bij zwartwerken. De Belastingdienst doet regelmatig inspecties en voert waarneming ter plaatse uit.

Conclusie
Kortom, het is verstandiger (en eerlijker!) om keurig wit te werken. Doe je dit niet of laat je iemand zwart voor je werken en word je betrapt, dan ben je misschien wel meer geld kwijt dan wat je aanvankelijk had ‘bespaard’.