Tips en adviezen voor bv’s

Een belangrijke beslissing die jij als ondernemer moet maken, is het kiezen van de juiste rechtsvorm. De verschillen tussen eenmanszaak, v.o.f. en bv hebben grote gevolgen voor jouw aansprakelijkheid en belastingdruk! Er wordt vaak gekozen voor de besloten vennootschap (bv), maar is dit wel wel zo voordelig? Maak een afspraak om samen te bekijken wat voor jou de beste rechtsvorm is.

Tips en adviezen. Naast vragen over de rechtsvorm van jouw onderneming, kun je als directeur-grootaandeelhouder (DGA) vragen over allerlei onderwerpen hebben. Waar kun je aan denken bij aftrekbare kosten? Hoe moet je de btw-aangifte berekenen? Moet je jouw auto op de zaak of in privé zetten?

Wat zijn de mogelijkheden voor het opbouwen van pensioen als DGA? Heb je een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) nodig? Een ziekte, ongeval of ander ongemak kan ertoe leiden dat je voor korte of langere tijd niet in staat bent werkzaamheden voor je onderneming te verrichten. Waar moet je op letten?

Maak de boekhouding makkelijk! Kies altijd voor een professioneel boekhoudprogramma, zoals SnelStart of Twinfield. Hiermee krijg je inzicht in je onderneming. Meer dan de helft van mijn klanten werkt met SnelStart en is daar ook erg tevreden over. Wil je ook van de boekhouding een feestje maken?

Kennis maken? Kom dan eens langs voor een kop koffie. Neem je meest recente jaarcijfers mee, dan laat ik je direct zien hoeveel tijd én geld je kunt besparen!

Wil je nu al een indicatie van de jaarlijkse kosten? Je kunt zelf de volledige administratie van je onderneming verzorgen. Of je laat de administratie door mij verwerken. Vervolgens verzorg ik de jaarrekening, de aangifte vennootschapsbelasting, publicatiestukken voor de Kamer van Koophandel en notulen van de AvA. Jouw investering hangt af van het aantal mutaties en de wijze waarop de stukken worden aangeleverd. Denk aan € 1.000 tot € 2.000 per bv per jaar.

Dit is inclusief e-mails, telefonisch overleg, besprekingen, advies en ondersteuning. Ik heb geen “stopwatch” die gelijk begint te lopen als je me belt of een e-mail stuurt. Heel anders dus dan bij de grote accountantskantoren!