Tips en adviezen voor bv’s

Een belangrijke beslissing die jij als ondernemer moet maken, is het kiezen van de juiste rechtsvorm. De verschillen tussen eenmanszaak, v.o.f. en bv hebben grote gevolgen voor jouw aansprakelijkheid en belastingdruk! Er wordt vaak gekozen voor de besloten vennootschap (BV), maar is dit wel wel zo voordelig? Maak een afspraak om samen te bekijken wat voor jou de beste rechtsvorm is.

Tips en adviezen. Naast vragen over de rechtsvorm van jouw onderneming, kun je als directeur-grootaandeelhouder (DGA) vragen over allerlei onderwerpen hebben. Waar kun je aan denken bij aftrekbare kosten? Hoe moet je de btw-aangifte berekenen? Moet je jouw auto op de zaak of in privé zetten?

Hoeveel salaris moet je jezelf geven als DGA? Wat zijn de mogelijkheden voor het opbouwen van pensioen? Heb je een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) nodig? Een ziekte, ongeval of ander ongemak kan ertoe leiden dat je voor korte of langere tijd niet in staat bent werkzaamheden voor je onderneming te verrichten. Waar moet je op letten?

Maak de boekhouding makkelijk! Kies altijd voor een professioneel boekhoudprogramma, zoals SnelStart. Hiermee krijg je inzicht in je onderneming. Meer dan de helft van mijn klanten werkt met SnelStart en is daar ook erg tevreden over. Wil je ook van de boekhouding een feestje maken?

Kennis maken? Kom dan eens langs voor een kop koffie. Neem je meest recente jaarcijfers mee, dan laat ik je direct zien hoeveel tijd én geld je kunt besparen!