Over Willeke

iowah-web-foto-grafisch-6703-2Mijn naam is Willeke de Waal, registeraccountant (RA) in Bodegraven. Mijn ouders hadden een melkveebedrijf in Driebruggen. Een heerlijke jeugd dus voor mij, mijn (tweeling)zus en twee oudere broers. Veel buiten spelen en voetballen op het erf. In het bedrijf zat geen toekomst, en ik kon goed leren, dus accountant leek mij wel wat. 

Opleiding
Na het VWO heb ik bij VB Accountants gewerkt, in combinatie met de NIVRA-opleiding. Na een jaar heb ik gekozen voor de verbreding van een full-time studie economie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. In 1998 heb ik mijn studie Economie, afstudeerrichting Accountancy, aan de Erasmus Universiteit Rotterdam afgerond. Ik ben sinds 2004 ingeschreven in het accountantsregister.

Werkervaring
In september 1998 ben ik bij Deloitte op de vestiging in Rotterdam gestart als assistent-accountant. Medio 1999 heb ik de overstap gemaakt naar SynCount Accountants & Belastingadviseurs in Bodegraven. Daar heb ik in 10 jaar tijd veel geleerd, in functies van assistent-accountant tot manager.

Eigen bedrijf
Op 1 januari 2010 heb ik de stap genomen om een eigen accountantskantoor te starten, eerst nog aan huis. Dat verliep heel goed, dus de zolderkamer werd al gauw te klein. Sinds 1 maart 2013 is De Waal Accountants gevestigd aan de Tjalk 19 E in Bodegraven, op bedrijventerrein Rijnhoek.

Persoonlijk
Ik ben getrouwd met Arthur Pikaar, ook ondernemer met zijn autopoetsbedrijf Auto Cleaning Bodegraven. En mijn ‘benedenbuurman’ op de Tjalk. 😉 We hebben twee dochters (2006 en 2009) en een hond (2021). Mijn hobby’s zijn tennissen bij Botesa of gewoon lekker buiten zitten met koffie en een krantje.