Tips en adviezen voor de zzp’er

Een ZZP’er is een zelfstandige ondernemer die geen personeel in dienst heeft. Ziet de Belastingdienst jou als ondernemer voor de inkomstenbelasting? Of ben je een hobbyist die af en toe wat bijverdient? Het verschil is heel belangrijk, want dat bepaalt op welke aftrekposten jij recht hebt.

Tips en adviezen. Naast vragen over de aftrekposten, kun je als zzp’er vragen over allerlei onderwerpen hebben. Waar kun je aan denken bij aftrekbare kosten, hoe bereken je de btw-aangifte, moet je jouw auto op de zaak of in privé zetten? Of heb je liever een elektrische fiets op de zaak?

Wat zijn jouw mogelijkheden voor het opbouwen van pensioen als zelfstandig ondernemer?

Heb je een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) nodig? Een ziekte, ongeval of ander ongemak kan ertoe leiden dat je voor korte of langere tijd niet in staat bent werkzaamheden voor je onderneming te verrichten. Waar moet je op letten?

Maak je boekhouding makkelijk! Veel ZZP’ers gebruiken Excel om hun inkomsten en uitgaven in bij te houden. Bij deze handmatige invoer van facturen en bonnetjes is het risico groot dat je ongemerkt fouten maakt. Om fouten te voorkomen kun je beter kiezen voor een professioneel boekhoudprogramma zoals SnelStart.

Naast het voorkomen van fouten, vind ik het ook belangrijk dat je met veel gemak je boekhouding kunt doen. Ik laat je graag zien hoe je tijd en geld kunt besparen door gebruik te maken van de slimme software van SnelStart. Mijn klanten werken met SnelStart en zijn daar ook erg tevreden over. Wil je ook van je boekhouding een feestje maken?

Kennis maken? Kom eens langs voor een kop koffie. Neem je meest recente jaarcijfers en aangifte inkomstenbelasting mee, dan laat ik je direct zien hoeveel tijd én geld je kunt besparen!