Boekhouden is makkelijk met SnelStart

Verwerk jij je facturen en bonnetjes nog steeds in Excel of in één of ander lastig boekhoudprogramma? Laat mij je overtuigen van het gemak van SnelStart!

Stap over op ‘Dubbel boekhouden’
Veel ondernemers gebruiken Excel om hun inkomsten en uitgaven in bij te houden. Hierbij ligt de nadruk op omzet en kosten: de winst- en verliesrekening. Per 31 december wordt er ook een balans opgesteld, want dat moet van de fiscus. Bij handmatige invoer van facturen en bonnetjes is het risico groot dat er ongemerkt fouten worden gemaakt. Accountants houden daarom meer van gesloten boekhoudsystemen, ook wel ‘dubbel boekhouden’ genoemd. Hiermee heb je op elk moment inzicht in een winst-en-verliesrekening én een balans. Bij dubbel boekhouden is er altijd een boekhoudtransactie – een journaalpost – die tot evenwicht leidt.
Het grote voordeel van dubbel boekhouden is dat je meteen kan zien of de cijfers kloppen.

Maak van je boekhouding een feestje
Naast het voorkomen van fouten, vind ik het ook ontzettend belangrijk dat je met veel gemak je boekhouding kunt doen. Ik laat je daarom graag zien hoe je tijd en geld kunt besparen door gebruik te maken van de slimme software van SnelStart. Meer dan de helft van mijn klanten werkt met SnelStart en is daar ook erg tevreden over.

Je maakt in SnelStart heel eenvoudig verkoopfacturen. Je hoeft niet na te denken over factuurnummers, btw-berekeningen en totaalbedragen. De factuur verstuur je met één klik via e-mail of per post. Je ziet in één oogopslag welke facturen nog open staan en aan welke klant je een herinnering moet sturen.

Inkoopfacturen stuur je gelijk per e-mail door naar je administratie. Je kunt ze ook inscannen met een “app” of zelf uploaden. Hierdoor raak je nooit meer een belangrijk document kwijt. Of je boekt de inkoopfacturen en bonnetjes snel in dankzij slimme suggesties. Na het inboeken van de documenten, staan alle bedragen goed in je administratie.

Je kunt eenvoudig bankmutaties inlezen. Hiermee kun je direct zien welke facturen er betaald zijn. Door elke bankmutatie toe te wijzen aan een factuur of bonnetje, kun je zien of je administratie compleet is.
Je werkt zo je administratie bij zonder dat je aan het ‘boekhouden’ bent!

Wat kan ik voor jou betekenen?
Ik kan de administratie naar jouw wensen (logo, huisstijl, btw, categorieën) inrichten. Ik laat je zien hoe je supersnel een verkoopfactuur maakt, hoe je automatisch inkoopfacturen en bonnetjes kunt verwerken en hoe het inlezen van bankmutaties werkt. Verder zul je zien hoe je met meer gemak je btw aangifte doet en rapportages maakt.
Je zal zien dat je meer plezier in je administratie krijgt.